Sanjaj velike sanje

“growth mindset” dnevnik, ki ga tvoj otrok ne bo hotel odložiti

Lahko kot mama narediš sploh kaj lepšega, kot da svojega otroka naučiš verjeti vase in v njegove sanje?

In mu obenem ponudiš okolje, v katerem bo lahko odrastel v osebo, ki bo tudi sposobna slediti svojim željam in uresničiti tisto, o čemer zdaj tako rada razlaga z iskricami v očeh?

Prvi korak do čustvene inteligence in “mindful” miselnosti je zavedanje o sebi in svojih občutkih. Točno temu je namenjen motivacijski zvezek in dnevnik “Sanjaj velike sanje”.

144 strani | A5 | trda platnica | 100+ vaj |
Cena: 21,95 €

Se še spomniš svojega otroštva? Prvih strahov, skrivnih pogovorov s prijateljicami in mame, ki ti je po svojih najboljših močeh razlagala, kako deluje ta svet in kako se moraš znajti v njem?

Dobra mama, kot si zagotovo tudi ti, bo naredila vse, kar zna, da bi se njen otrok razvil v samostojno, čustveno zrelo in zadovoljno osebo.

To pa je ena najtežjih nalog na svetu.

Sama prav dobro veš, da namesto svojega otroka ne moreš storiti ničesar. Lahko ga učiš, vodiš in mu ponudiš vsa orodja. A otrok mora življenje raziskovati sam in se učiti na svojih napakah. Pri odkrivanju sveta in tiskanju vloge v njem, pa mu je v ogromno pomoč zavedanje o sebi.

Si predstavljaš, kakšen bi bil svet, če bi nas v šolah učili čuječnosti? Če bi se namesto učenja pesmic in formul na pamet raje poglobili v taktike, kako regulirati svoja čustva in se pripraviti na odraslo življenje?

To bi bil krasen svet, poln čustveno inteligentnih ljudi.

A, ker nas tega v šolah še ne učijo, je na nas, starših, da svoje otroke opremimo z zavedanjem o svojih čustvih, občutkom za lastno vrednost, samozavestjo in tolerantnostjo do čustvovanja drugih ljudi.

Dobiš ga za samo 21,95€ + poštnina

Prelistaj notranjost dnevnika

Motivacijski zvezek SANJAJ VELIKE SANJE je nastal na dolgoletno prigovarjanje mam, ki so reševale podoben zvezek, ki se ga pred leti ustvarila za odrasle.

Po letih dodatnega raziskovanja, kaj se dogaja s čustvi odraščajočih otrok, je končno nastal tudi zvezek za otroke od šestega do dvanajstega leta starosti.

Enajst poglavij je sestavljeno tako, da preko različnih vaj, kjer se riše, piše, barva in ponavlja afirmacije, opolnomoči otroka in mu pokaže, kako pomembne so besede, ki si jih vsak dan govorimo.

⭐ Tvoje telo, in vse v zvezi z njim, je lepo! Dobro skrbi zanj.
⭐ Ne boj se delati napak!
⭐ Hvaležnost naj postane tvoja prioriteta.
⭐ Si to, kar si ti misliš o sebi (in ne to, kar si drugi mislijo o tebi).
⭐ Ti si ti! Ne primerjaj se z drugimi.
⭐ Sledi svojim sanjam!
⭐ Tvoja čustva so pomembna.
⭐ Delaj tudi stvari, ki te strašijo.
⭐ Vsak je svoje sreče kovač.
⭐ Naučiš se lahko česarkoli.
⭐ Odgovor se vedno skriva v prijaznosti.

Piše, riše, se gleda, ugotavlja… Brez ene same pripombe. Za zdaj izpolnjena vsa pričakovanja.

Lara

Ko tvoje male deklice postajajo dekleta, je včasih kar izziv, kako ostati z njimi v tako tesnem odnosu, kot si bil do sedaj. Ob reševanju prijetnih nalog sta punci pogledali sami vase, si dovolili sprejeti svoje pomanjkljivosti, se bolj pa na glas povedati in ozavestiti svoje vrline. In vse to sta z veseljem delili tudi z mano. Ko je bil čas za skupne naloge pa smo, kar vse tri skupaj, spoznavale ena drugo na drugačen, prej nepoznan način. Hvaležna sem za možnost, da pospremim punci v novo obdobje tudi z zapisi, ki bodo večno ostali z njima v njunih dnevnikih.

Kristina D.

Hčerka je navdušena nad dizajnom, barvami, razgibanostjo. Všeč ji je.

Tina

Dnevnik je odlično zasnovan, mavričen – kar je sploh všeč moji starejši hčeri. Vsebine so zelo dobre, sploh spodbujanje h kreativnosti, unikatnosti…da verjamejo in zaupajo vase in svoje sposobnosti ter da se jim ohranja delček čarobnosti, na katero odrasli hitro pozabimo. Hvala vam za trud in uspešno še naprej.

Brigita

Današnji otroci so v poplavi vsega mogočega, kar se jim ponuja, usmerjeni predvsem na zunanji izgled stvari, na tisto, kar lahko vidijo, česar se lahko dotaknejo. Res je, da se svet po njihovem vrti le okoli njih in da in jih zadovoljijo hitri dražljaji, ki so prevečkrat le materialni. Dnevnik Sanjaj velike sanje je izjemna priložnost, da lahko na svet in nase začnejo gledati drugače. Naloge v dnevniku se osredotočajo zlasti na otrokovo razvijajočo osebnost in izjemno ponosna sem bila, ko sem ugotovila, kako zmore razmišljati moja 8-letnica. Ta neverjetna knjigica spodbuja otroke, da iščejo svoje pozitivne lastnosti, razvijajo ljubezen do sebe in rastejo v čustveno inteligentnega malega človeka. Prav zaradi tega, ker dnevnik otroka spodbuja k usmerjenosti vase in iskanje skritih kotičkov znotraj otroške duše, je tako poseben in drugačen od drugih.

Ksenija O.V.

Zanimiv in uporaben dnevnik, ki ga lahko uporabljajo ne samo otroci ampak tudi najstniki in odrasli. Saj te na marsikaj spomni, opomni… Prav tako vizualno privlačen.

Lidija

Dnevnik me je zelo pozitivno presenetil, zelo je kvaliteten, obširen, raznolik. Vidi se, da je oblikovan s srcem. Moja deklica je sicer stara že 12 let, ampak je čisto primeren tudi za njo. Razveselila se ga je, rada ga rešuje. Hvala vam.

Mojca P.

Dnevnik sem podarila svoji nečakinji – najstnici, ki ima pomanjkanje samozavesti in samopodobe. Oblika dnevnika, njegova vsebina in raznolikost tem, so me pozitivno presenetili. V enem dnevniku je zajetih veliko vaj, ki pomagajo otrokom, staršem in njihovim trenerjem, učiteljem, sorodnikom, da spodbujajo zdrav otrokov razvoj, hkrati pa krepijo samopodobo in osebnostno rastejo. Dnevnik se mi zdi odličen “pripomoček” pri delu z mladimi. Moja nečakinja ga že veselo izpolnjuje.

Tamara

Zanimalo vas je in tukaj so odgovori

Seveda, a ob tvoji dodatni pomoči in razlagi. Otroka nima smisla zatreti pri ustvarjanju in reševanju vaj, če pokaže interes. Bodi pozorna le na zahtevnost in prilagodi vprašanja iz zvezka njegovi stopnji razumevanja.

Primarno je zvezek zasnovan za otroke do 12.leta starosti. Vsekakor pa se lahko v vprašanja poglabljajo tudi najstniki.

Ne, nobene potrebe ni po tem, da kot starš razumeš vse. Tvoja naloga je, da ostajaš odprt(a) za nove ideje in raziskuješ skupaj z otrokom.

Priporočam, da ima vsak otrok svoj zvezek, saj je Sanjaj velike sanje kljub vsemu osebni dnevnik.

Daj času čas. Otrok mora najprej zvezek začutiti in ga razumeti kot del svojega domišljijskega sveta. Obenem vedi, da so si otroci različni, tako kot mi, odrasli. Ni torej nujno, da bodo vsi enako entuziastično pristopili k reševanju.

Na varno ga spravi za spomin – ali pa naj ga shrani otrok. Kasneje lahko otrok dnevnik večkrat vzame v roke in prebere kakšno afirmacijo ali pa besede, ki jih je vanj zapisal. Tako se bo spomnil, kaj vse zmore in kako daleč je že prišel.

Seveda lahko otroku čez čas ponudiš nov, prazen motivacijski dnevnik Sanjaj velike sanje. Tako bo lahko primerjal svoje odgovore skozi čas.

Seveda! Otrok raste, pridobiva nove izkušnje, znanja, poglede na svet. Predstavljaj si, kako zanimivo bo za nazaj prebirati vse izpolnjene zvezke in opazovati, kako so se iz leta v leto odgovori spreminjali.

 • Mu pomaga, da se spozna z lastnim notranjim svetom in čustvi.
 • Ga nauči, kako izraziti čustva in razviti samokontrolo.
 • Mu pomaga razviti pozitivno miselnost do svojega telesa in sebe kot človeka.
 • Poskrbi, da boste kot družina še bolj povezani, saj boste tekom reševanja vaj razvili globlje zaupanje in čut eden za drugega.
 • Nadomestiti skupaj preživetega časa in bližine, ki jo otrok potrebuje.
 • Otroka čez noč spremeniti v čustvenega genija.
 • Poskrbeti, da bo otrok iz šole nosil same petke.

Dnevnik SVS je prava izbira zate in za tvojega otroka, če si mama, ki

 • verjame v svojega otroka
 • bi rada pokazala otroku, da življenje ni samo šola, ampak precej, precej več
 • se rada poglablja v osebno rast
 • bi rada s svojimi otroki preživela več časa
 • ji je mar, v kakšno osebo bo zrasel tvoj otrok in kakšen bo do drugih ljudi
 • se zaveda, da ne moreš vplivati na srečo svojega otroka, ampak je otrokova dolžnost, da ugotovi, kaj ga osrečuje
 • sprejema otroka kot samostojno, avtonomno bitje
 • ne bi rada vzgojila srečnega otroka, ampak otroka, ki bo prilagodljiv, iznajdljiv in trden
 • bi rada rasla skupaj z otrokom
 • ki si želi biti otrokom v zgled, ne pa v opozorilo
 • si se pripravljena “razgaliti” pred otrokom – pokazati svojo ranljivost, čustva, napake in česa si se naučila v življenju – ker veš, da je to pomemben del rasti
 • se zavedaš, kako pomembne so tematike v dnevniku “Sanjaj velike sanje”

1) SAMI ALI KOT DRUŽINA
Vaje so narejene tako, da lahko otroci sami rešujejo, ampak prav tako jih lahko rešujete skupaj. Kot družina. Ob istem času. Se pogovorite o določeni tematiki. Lahko poveste svoje izkušnje.

2) POMOČ IN RAZLAGA
Naj te ne zavede dejstvo, da le pri zadnjem podpoglavju (V dvoje je še zabavneje) piše, da lahko vaje rešujete skupaj. To omogočajo vse vaje. Otrok naj ve, da lahko vpraša za pomoč ali razlago tudi tebe.

3) VSE PRAVILNO
Če otrok ne želi pisati, lahko tudi starš piše namesto njega. Pravilo je, da ni napačnega reševanja tega dnevnika.

4) NE SILI
Oziroma ja, obstaja napačno reševanje tega dnevnika – pod prisilo, da ni zabavno in da ste vsi živčni, ko ga rešujete.

5) VSE OB SVOJEM ČASU
Vaj v poglavjih in podpoglavjih ni treba rešiti naenkrat.

6) ŽELJA
Če otrok izrazi željo, da bi vaje rad reševal sam, mu to dovoli.